Als zorgverlener wil je dat je patiënten & cliënten de beste zorg krijgen. Zij, maar ook (toekomstige) werkgevers, de zorgverzekeraars en de overheid, willen weten of een zorgverlener kwalitatief goede zorg biedt.Als professional houd je niet alleen je kennis en ervaring op een goed niveau, ook is het van belang dat je dit zichtbaar maakt voor de buitenwereld. Dit doe je met een kwaliteitsregistratie bij KABIZ. KABIZ -Kwaliteitsregistratie en Accreditatie Beroepsbeoefenaren in de Zorg- voert als onafhankelijke organisatie de registratie en herregistratie uit voor de aangesloten beroepsgroepen.Waar staat een kwaliteitsregister nu voor en wat heeft het voor voordelen om geregistreerd te staan? Wanneer je geregistreerd staat bij in het kwaliteitsregister, is het aantoonbaar dat je kwalitatieve goede zorg kunt bieden. Dit betekent dat niet alleen zichbaar is dat je beschikt over de juiste opleidingspapieren, maar ook dat je kwalitatief goede zorg biedt volgens de huidig geldende kwaliteitseisen.Een kwaliteitsregistratie is een instrument om dit proces te bewaken. Een kwaliteitsregistratie is de manier om aan patiënten & cliënten, andere zorgverleners, (toekomstige) werkgevers en zorgverzekeraars de garantie te geven dat ze te maken hebben met een zorgprofessinal die voldoet aan de vastgestelde normen van de beroepsgroep.
Tegenwoordig geven de meeste opleidingen, al een gewaarmerkte kopie mee bij het originele diploma. Heb je geen gewaarmerkte kopie van het diploma ontvangen dan kun je het diploma laten waarmerken.
Dit kan bij:
Voor het toevoegen van activiteiten zijn verklaringen ontwikkeld die ingevuld en ondertekend kunnen worden als bewijsdocument dat de activiteit is uitgevoerd. Er mogen eigen formulieren gebruikt worden binnen de organisatie als dezelfde velden zijn gebruikt zoals op de verklaringen.Tevens is het mogelijk voor intercollegiaal overleggroepen om per kalenderjaar accreditatie aan te vragen.
De voordelen zijn:
Op basis van een Jaarplan wordt er vooraf accreditatie aangevraagd. Alle bijeenkomsten moeten wel dezelfde tijdsduur hebben in het betreffende kalenderjaar. Er zijn wel kosten aan verbonden omdat er vooraf wordt beoordeeld of de juiste methodiek wordt gebruikt. Kijk naar de mogelijkheden op de pagina accreditatie.
Intercollegiaal overleg/toetsing
Er zijn verschillende formulieren omdat er verschillende mogelijkheden zijn voor de inhoud van het intercollegiaal overleg.
Deelname intercollegiaal overleg - inhoudelijk deel werkoverleg.pdfSteeds vaker wordt er gebruik gemaakt van dagelijks kort overleg of meerdere keren per week. De overleggen mogen dan 1 keer per maand met dit formulier worden ingevoerd.Dagelijks intercollegiaal overleg - inhoudelijk deel werkoverleg.pdfIntercollegiaal overleg met erkende methodiek.pdf
Verklaring Intercollegiale toetsing.pdf
Verklaring toetser Intercollegiale toetsing.pdf
Als werkoverleg uit twee delen bestaat waarbij een klinische les of interne scholing en daarna het overleg plaatsvindt dan kan het combinatie formulier intercollegiaal overleg/interne scholing gebruikt worden.
Deelname inhoudelijk deel werkoverleg gecombineerd met interne scholing.pdf
Let op dat je als geregistreerde de activiteit ook twee keer invoert in je digitaal portfolio:
Kwaliteitszorg
Verklaring Kwaliteitszorg.pdf
Voor doktersassistenten en praktijkmanagers is een apart formulier beschikbaar:
Kwaliteitszorg DA en PM.pdf
Visitatie/audit
Visitatie-audit.pdfOverig
Verklaring Profileren beroepsgroep algemeen.pdf
Verklaring stagebegeleiding.pdf
Verklaring begeleiden afstudeeropdracht.pdf
Verklaring ontwikkelen van protocollen.pdf
Geven van scholing.pdf
Ontwikkelen van scholing.pdfSpecifiek voor apothekersassistenten en FC's
Zorg medicatieveiligheid.pdfSpecifiek voor doktersassistenten
Formulier Examineren DA.pdf
Specifiek voor Laboranten KNF
Standaard Verklaring examineren LKNF.pdf
Verklaring werkbegeleiding LKNF en LA.pdf
Specifiek voor Leefstijlcoaches
Formulier Examineren LC.pdfIndividuele ontwikkeling Leefstijlcoaches.pdf
Specifiek voor Longfunctieanalisten
Verklaring Docent LOI Longfunctieanalisten.pdf
Geven van scholing CASPIR.pdf
Longfunctieanalisten actualiseren van protocollen.pdf
Specifiek voor Stoppen met roken coaches
Verklaring begeleidingsuren SMR coaches.pdf
Specifiek voor VDLVerklaring verrichtingen VDL.pdf
Je mail adres is tevens je gebruikersnaam voor het inloggen. Het is daarom niet mogelijk om je mailadres zelf te wijzigen. Stuur een mail naar info@kabiz.nl met vermelding van je registratienummer en je nieuwe mail adres. Na ontvangst wordt je mail adres en je gebruikersnaam gewijzigd.