Kabiz
Intranet

Skip Navigation LinksBeroepen

Digitaal Portfolio
Registers raadplegen
Vragen
Mijn KABIZ
Je bent hier:
Kabiz > Beroepen > 
Snelmenu
Leefstijlcoach

De leefstijlcoach is de expert op het gebied van duurzame gedragsverandering van leefstijl. Daarnaast beschikt de leefstijl-coach over kennis op het gebied van de diverse leefstijlthema's zoals voeding, beweging, slaap, stress, ontspanning en de invloed van de fysieke en sociale omgeving op onze leefstijl. Een leefstijl-coach gidst mensen bij het maken van hun eigen keuzes. Leefstijlcoaches kunnen actief zijn binnen het sociaal domein, bij bedrijven, voor particulieren en als zorgprofessional, bijvoorbeeld als uitvoerder van een Gecombineerde Leefstijlinterventie,​.
De focus ligt op het ondersteunen van cliënten bij het veranderen van dagelijkse gewoontes, om zo tot een blijvende, gezondere leefstijl te komen. ​

 Meer informatie

Beroep
Kwaliteitscriteria
Registratiekosten
Scholingsagenda
Geaccrediteerde Opleidingen

​Alleen Leefstijlcoaches die lid zijn van de BCLN, minimaal in het bezit zijn van een Hbo-diploma en een geaccrediteerde opleiding tot leefstijlcoach of het individuele accreditatieproces via TCI hebben doorlopen kunnen zich in dit kwaliteitsregister laten inschrijven. Bij de eerste inschrijving verklaar je dat je de regels hanteert uit de gedragscode tijdens je werk als leefstijlcoach. In het beroepsprofiel zijn de competenties van de leefstijlcoach beschreven.


 


Ik ben Leefstijlcoach...
en wil me registreren

 Vereniging

9e61da7c-f778-45da-80fb-0bdf83d9eb41

BLCN
Barchman Wuytierslaan 10
3818 LH AMERSFOORT
E info@blcn.nl
W www.blcn.nl

 Geregistreerden

50f3ba0f-ed8f-4684-b097-436bdfc774a6
Aantal kwaliteitsgeregistreerden (1142)
van het totale aantal geregistreerde Leefstijlcoaches (1176)

 
 
 
 
 
20%
40%
60%
80%
 
 
Kwaliteitsgeregistreerd
 
Diplomageregistreerd