Kabiz
Intranet

Skip Navigation LinksBeroepen

Digitaal Portfolio
Registers raadplegen
Vragen
Mijn KABIZ
Je bent hier:
Kabiz > Beroepen > 
Snelmenu
Apothekersassistent
De apothekersassistent verricht werkzaamheden met betrekking tot het klaarmaken of bereiden en afleveren van geneesmiddelen onder verantwoordelijkheid van de apotheker. Het mede bewaken, controleren en ter hand stellen van genees- en zelfzorgmiddelen. Tevens houdt zij zich bezig met het (pro-actief) adviseren van cliënten, door zo goed mogelijk in te spelen op de zorgvraag en hierover advies en voorlichting te geven. Door haar werkzaamheden en houding draagt zij bij aan een cliëntgerichte dienstverlening.
De apothekersassistent is o.a. werkzaam in één van de volgende typen apotheken: Openbare apotheek, poliklinische apotheek, ziekenhuisapotheek apotheekhoudende huisartspraktijk

 Meer informatie

FAQ KABIZ-KAOF
Scholingsagenda
Registratiekosten
Wijzigingen Kwaliteitsregister Apothekersassistenten per 1 juli 2017
Per 1 juli j.l. is het Kwaliteitsregister Apothekersassistenten Openbare Farmacie (KAOF) samengevoegd met het Kwaliteitsregister Apothekersassistent (KAA). Dit register wordt uitgevoerd door KABIZ.

Wat betekent dit voor jou?
  • Lees hier de instructies overToevoegen Scholingen.pdf
  • Per 1 juli heb je geen toegang meer tot je digitaal portfolio via Mijn KAOF.
  • Vanaf 1 juli 2017 heb je toegang tot een digitaal portfolio via Mijn KABIZ. De periodes in het digitaal portfolio zijn gelijk. Je registratienummer blijft hetzelfde en je pasje van KAOF blijft gewoon geldig. Je inloggegevens voor je portfolio blijven ook hetzelfde. Het inloggen vindt plaats via de website www.kabiz.nl
  • Vanaf 1 juli 2017 kun je weer inloggen en activiteiten toevoegen conform de kwaliteitsregeling Apothekersassistenten. Er is vanaf 1 juli maar 1 registratieregeling en wel die van het Kwaliteitsregister Apothekersassistenten (KA), zie hiervoor de beroepenpagina Apothekersassistenten op de website van KABIZ www.kabiz.nl Deze registratieregeling is ruimer van opzet wat betreft de keuze van activiteiten waarvoor punten te behalen zijn.
  • In de komende maanden worden alle gegevens uit je KAOF digitaal portfolio overgezet naar je digitaal portfolio in het Kwaliteitsregister Apothekersassistenten (KA). Ben je activiteiten vergeten in te voeren dan is dit geen probleem. Je kunt de activiteit vanaf 1 juli 2017 invoeren in het digitaal portfolio onder de nieuwe regeling KA.
  • Je hoeft je niet meer over te schrijven bij wisseling van werkgever.
  • Tot nu toe werden de kosten van registratie en herregistratie in het kwaliteitsregister betaald uit de afdracht van Cao-partijen. De Cao-partijen hebben besloten tijdens de Cao-onderhandelingen om dit per 1 juli 2017 stop te zetten. Vanuit het KAOF-bestuur is wel het advies gegeven aan Cao-partijen om daar middels een nieuwe cao-onderhandeling een andere regeling voor te treffen zoals ook bijvoorbeeld bij de doktersassistenten. Tevens zijn de werkgevers geadviseerd de registratiekosten voor de apothekersassistenten te vergoeden.
  • Na 1 juli 2017 kan je vanuit het digitaal portfolio via Mijn KABIZ gewoon weer herregistratie aanvragen ook al is je digitaal portfolio KAOF nog niet helemaal overgezet. Bij de herregistratie wordt alles van het KAOF digitaal portfolio meegenomen en overgezet.

Ik ben Apothekersassistent...
en wil me registreren

 Vereniging

5ec701e8-37ad-489f-b2f8-100acc28b5a4

Nederlandse Vereniging voor Farmaciemedewerkers in Ziekenhuizen (NVFZ)
Van Gentlaan 67
5694 SC SON EN BREUGEL
E info@nvfz.nl
W http://www.nvfz.nl

Optima Farma
E secretariaat@optimafarma.nl
W www.optimafarma.nl

 Geregistreerden

d7171b26-6ba1-4d38-89ab-c01ec8aca9e3
Aantal kwaliteitsgeregistreerden
van het totale aantal werkzame Apothekersassistenten
100%
22%
  Kwaliteitsgeregistreerd: 3684