Kabiz
Intranet

Skip Navigation LinksRegistratie & Herregistratie

Digitaal Portfolio
Registers raadplegen
Vragen
Mijn KABIZ
Je bent hier:
Snelmenu

 Registratie & herregistratie

Herregistratie
Kwaliteits- of diplomageregistreerd
Standaardvoorwaarden
Kosten
Bij de eerste registratie vindt er een diplomacontrole plaats waarbij wordt gecontroleerd of je beschikt over de juiste opleidingskwalificaties.

Registreren gaat eenvoudig met een DUO digitaal uittreksel van je diploma of getuigschrift. Je kunt deze van te voren downloaden via www.mijndiplomas.nl. Sla deze op zodat je deze klaar hebt staan als je de aanvraag gaat afronden.

Als je nog nooit eerder bent geregistreerd, dan maak je eerst een account aan. Een account maak je aan door naar de beroepenpagina van het beroep te gaan waarvoor je wilt registreren. Selecteer het beroep en klik op 'Ik ben <beroep>... en wil me registreren'. Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je een registratie online aanvragen nadat je akkoord bent gegaan met de (betalings)voorwaarden. Je ontvangt stapsgewijs de informatie over de verdere procedure per e-mail.

Een registratie kan alleen met een geldig diplomadocument. Welk document we precies nodig hebben om je registratie in orde te maken, hangt af van het beroep waarvoor je de registratie anvraagt. Als de aanvraag in behandeling is genomen, dan zorgen wij er voor dat je te weten krijgt wat we nodig hebben. Over het algemeen wordt er gevraagd om een gewaarmerkte kopie van het diploma (zie veelgestelde vragen > wat is een gewaarmerkte kopie). Deze worden tegenwoorden vaak standaard al meegegeven als je de opleiding hebt afgerond.

Daarnaast zijn er kosten aan een registratie verbonden. Er wordt eenmalig een bedrag gerekend voor de eerste registratie. Daarna worden er kosten gerekend voor de herregistratie.