Kabiz
Intranet

Skip Navigation LinksBeroepen

Digitaal Portfolio
Registers raadplegen
Vragen
Mijn KABIZ
Je bent hier:
Kabiz > Beroepen > 
Snelmenu
Farmaceutisch consulenten
De farmaceutisch consulent is de schakel tussen apotheker en apothekersassistenten. Kerntaken van de farmaceutisch consulent zijn: het mede opstellen van FPZ-beleid, het organiseren en verbeteren van FPZ, het individueel begeleiden van patiënten met het gebruik van complexe medicatie, deskundigheidsbevordering van apothekersassistenten om hen toe te rusten voor FPZ, het bewaken van de kwaliteitszorg en de afstemming met zorgverleners uit andere disciplines. Farmaceutisch consulenten zijn werkzaam in openbare-, poliklinische-, ziekenhuis- en dienstapotheken, binnen huisartspraktijken, de farmaceutische industrie en als docent van mbo opleidingen (apothekersassistent).

 Meer informatie

Beroep
Scholingsagenda
Registratiekosten
Collectief werkgever

Alleen Farmaceutisch consulenten die in het bezit zijn van een Hbo-diploma Farmaceutisch Consulent en een mbo-diploma apothekersassistent kunnen ingeschreven worden in het Kwaliteitsregister Farmaceutisch Consulenten. 

De hbo-opleiding Farmaceutisch Consulent is een door de NVAO erkende bachelor opleiding en kun je op dit moment volgen bij de Capabel Hogeschool​. In het verleden werd de hbo-opleiding door Saxion Next verzorgd.

Bij de eerste inschrijving verklaar je dat je de regels hanteert uit de beroepscode tijdens je werk als Farmaceutisch consulent. In het beroepsprofiel zijn de competenties van de Farmaceutisch consulent beschreven.

SBA competentieprofiel FC.pdf


Ik ben Farmaceutisch Consulent...
en wil me registreren

 Vereniging

42223790-8dd4-40c4-a15c-19e9f329fcda

Optima Farma
E secretariaat@optimafarma.nl
W www.optimafarma.nl

Nederlandse Vereniging voor Farmaciemedewerkers in Ziekenhuizen (NVFZ)
E info@nvfz.nl
W www.nvfz.nl

 Geregistreerden

8ad2bdb6-48bd-460f-ac18-6097381cbefd
Aantal kwaliteitsgeregistreerden (60)
van het totale aantal geregistreerde Farmaceutisch Consulenten (209)

 
 
 
 
 
20%
40%
60%
80%
 
 
Kwaliteitsgeregistreerd
 
Diplomageregistreerd