Kabiz
Intranet

Skip Navigation LinksVeelgestelde vragen

Digitaal Portfolio
Registers raadplegen
Vragen
Mijn KABIZ
Je bent hier:
Snelmenu

 Veelgestelde vragen

Eerste registratie
Digitaal portfolio
Herregistratie
Dispensatie-herintrederregeling
Inloggen
Hoe kan ik mij voor het eerst registreren?
Heeft u nog geen registratie en wilt u zich voor het eerst registreren? Klik dan op beroep waarvoor u zich wilt registreren en maak een account aan via de knop ‘Ik ben en wil me registreren’. Nadat u een account heeft aangemaakt ontvangt u per e-mail informatie en een link waarmee u de eerste registratie kunt aanvragen. U leest meer over de registratie via ‘Registratie & herregistratie’.
Wat is een gewaarmerkte kopie?
Om fraude met diploma’s uit te kunnen sluiten, wordt bij inschrijving gevraagd naar een gewaarmerkte kopie van het diploma. Er kan geen kopie van de gewaarmerkte kopie van het diploma worden ingestuurd. Met de waarmerk wordt gecontroleerd of de officiële instantie het originele diploma heeft gezien. Informatie over het gewaarmerkte kopie en voorbeelden vindt via onderstaand document. Klik op de link.

Gewaarmerkte kopie van een diploma_KABIZ.pdf

Tegenwoordig geven de meeste opleidingen, al een gewaarmerkte kopie mee bij het originele diploma. Heb je geen gewaarmerkte kopie van het diploma ontvangen dan kun je het diploma laten waarmerken.

Dit kan bij:

 • Het opleidingsinstituut, meestal gratis.
 • Bij KABIZ. Je kan op afspraak langskomen bij ons op het kantoor aan de Catharijnesingel 73 te Utrecht. Je neemt mee:
  1) het originele diploma
  2) een kopie van het diploma
  3) een geldig ID-bewijs (paspoort of rijbewijs) 
  Hou rekening met eventuele feestdagen. Kosteloos.
 • Een notaris. Bij een notaris kunnen de kosten variëren. Neem van te voren contact op zodat je weet wat de kosten zijn.
 • Een beperkt aantal gemeenten. Het meerendeel van de gemeenten zijn gestopt met waarmerken. Enkele gemeenten bieden deze service nog aan. Het is raadzaam om van te voren contact op te nemen met de gemeente.
Welke voordelen zijn er aan de registratie?
Als zorgverlener wil je dat patiënten de beste zorg krijgen. Dit doe je door jezelf te blijven ontwikkelen als professional en je kennis en ervaring op het juiste niveau te houden. Met een registratie bij KABIZ maak je zichtbaar dat je aan kwaliteit voldoet en het vak uitoefent volgende de gestelde kwaliteitseisen van de beroepsgroep.
 • je kunt aan cliënten, collega’s en werkgevers laten zien dat je deskundig bent en dat je die deskundigheid op peil houdt;
 • je krijgt beter inzicht in je bevoegdheden en bekwaamheden;
 • je kunt aan je leidinggevende beter uitleggen welke nascholing je nodig hebt om cliënten beter te kunnen behandelen (POP plan).