Kabiz
Intranet

Nieuws

Digitaal Portfolio
Registers raadplegen
Vragen
Mijn KABIZ
Je bent hier:
Kabiz > Nieuws
Machtigingen beherenMachtigingen beheren
25-04-2020
Gewaarmerkte kopie of diplomauittreksel DUO
Om fraude met diploma’s uit te kunnen sluiten, wordt bij inschrijving gevraagd naar een DUO digitaal uittreksel van je diploma of getuigschrift (certified pdf) of een gewaarmerkte kopie van het diploma. 

 
Diplomauittreksel DUO
Van officiele mo- hbo en WO diploma's kan een diplomauittreksel (certified pdf) gedownload worden. via www.mijndiplomas.nl.

 
Gewaarmerkte kopie
Er kan geen kopie van de gewaarmerkte kopie van het diploma worden ingestuurd. Met de waarmerk wordt gecontroleerd of de officiële instantie het originele diploma heeft gezien. Informatie over het gewaarmerkte kopie en voorbeelden vindt via onderstaand document. Klik op de link.

Gewaarmerkte kopie van een diploma_KABIZ.pdf

Tegenwoordig geven de meeste opleidingen, al een gewaarmerkte kopie mee bij het originele diploma. Heb je geen gewaarmerkte kopie van het diploma ontvangen dan kun je het diploma laten waarmerken.

Dit kan bij:

  • Het opleidingsinstituut, meestal gratis.
  • Je kunt het originele diploma met een kopie van het diploma ook opsturen naar KABIZ. Doe dit wel aangetekend en sluit een retourenvelop bij die ook aangetekend gefrankeerd is. Wij sturen je originele diploma na het waarmerken van de kopie weer aangetekend retour in de retourenvelop. (kosten zijn 2 keer de kosten voor aangetekend versturen van PostNL). Je kunt dit alleen nog online​ regelen. 
  • Een notaris. Bij een notaris kunnen de kosten variëren. Neem van te voren contact op zodat je weet wat de kosten zijn.


Deel dit artikel
nog updaten met code kabiz!